• en
023 - 549 33 23

Paintball FAQ

Doet paintball pijn?
Je voelt het balletje wel als het je raakt, maar door de gecamoufleerde overall die je draagt over je eigen kleren en de minimale veilige schietafstand van min 10 meter doet het absoluut geen pijn.

Waar speel je paintball?
Bij Paintball Spaarnwoude natuurlijk! Wij hebben 6 hectare speelterrein gelegen in het hartje van het recreatieschap Spaarnwoude.

Wat zit er in de balletjes?
De balletjes die afgeschoten worden zijn volledig biologisch afbreekbaar en hebben eigenlijk niets met verf te maken. Het is een samenstelling van water, gelatine, sorbitol, glycerine, polyethyleen glycol, starch, polysorbate 80 en kleurstoffen. Deze substantie wordt omgeven door een gelatinecapsule zoals je die rond de medicatie bij de apotheker vindt. Inderdaad, je kan een balletje, ondanks z´n bittere smaak zonder probleem inslikken.

Kun je de paint uit je kleding wassen?
Ja, als je het geen dagen laat liggen.

Waarom speelt iemand paintball?
Paintball is een sport die heel erg leuk is, een andere reden is dat het een van de weinige sporten is waarvan je adrenaline gaat stromen en je dus heel veel zin hebt om het spel te spelen.

Is paintball een sport?
Ja, paintball is zeker een sport. In Nederland is het geen bekende sport en ook nog niet officieel erkend als sport. Maar het is wel steeds populairder aan het worden. In de VS is het wel een hele bekende sport en daar gaat dan ook heel veel geld in om.

Hoe snel gaat een balletje?
Je kunt een wapen verstellen, dus een balletje kan heel veel verschillende snelheden halen. Op indoortoernooien is de maximumsnelheid meestal 275 ftps. Als je dan 30cm voor 1 feet neemt, dan komt het neer op 82,5 m/s en dat is 297 km/h. Op outdoortoernooien is de maximumsnelheid meestal 300 ftps. Dat komt overeen met 90 m/s en 324 km/h. De snelheid wordt gemeten als de balletjes net uit de loop komen. De snelheid van de balletjes daalt namelijk heel snel. De meeste wapens halen met een horizontale loop nog geen 75 meter. Wij hebben de wapens afgesteld op 240 ftps.

Hoe oud moet je zijn om te paintballen?
Er is een officiële minimum leeftijd vanaf 18 jaar krachtens artikel 31 lid 4 van de wet wapens en munitie.

Met hoeveel personen kun je minimaal paintballen?
Je kunt met minimaal 10 personen bij ons boeken, maar in het weekend zou je ook alleen of met zijn tweeën kunnen komen, dat hangt wel van de drukte af. Je speelt dan met een andere groep samen.

Wanneer zijn jullie geopend?
Wij zijn in principe 24 uur open. Als je wilt komen spelen moet je altijd van te voren bij ons reserveren. Als je in de zomer maanden wil gaan paintballen reserveer dan zo ver als mogelijk vooruit want vol=vol!

Met wat voor wapens wordt er gespeeld?
Wij spelen met gemoderniseerde semi automatische paintball wapens. Met deze wapens kun je 20 tot 30 meter nauwkeurig mikken.

Hoelang speel je paintball en hoelang duurt een spel?
Bij Paintball Spaarnwoude speel je games van 10 tot 15 minuten, tussen de games door is er een korte pauze. Mocht het allemaal snel verlopen kun je wel 10 of 12 games spelen.

Wat is het verschil tussen kinderpaintball en juniorpaintball?
Kinderpaintball is voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar. Juniorpaintball is voor junioren van 13 t/m 17 jaar. Met kinderpaintball wordt geschoten met plastic wapens geschikt voor kinderen terwijl de junioren schieten met wapens op luchtdruk.

Gaat paintballen door bij slecht weer?
Wanneer het regent, zal het paintballen niet speciaal worden afgelast. Paintball Spaarnwoude, zit midden in de bossen waardoor de bomen veel regen tegenhouden. Als het weer dusdanig slecht is en/of het onweert zullen wij hierover contact met u opnemen, om de boeking evt. te verplaatsen naar een andere datum.

Bel nu!   023 - 549 33 23